Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας - Γ' Μέρος

Θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας - Γ' Μέρος


ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΝΟΣΩ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Καλησπερα

Ηταν Παρασκευη πρωι και στο ιατρειο του νοσοκομειου δεν ειχε και πολυ δουλεια. Ειχα τελειωσει τις πρωινες παραγγελιες θεραπειων και ειχα κενο. Χτυπησε το τηλεφωνο μου. Ηταν ο αδερφος μου που εκεινη την εποχη ηταν με τους γονεις μου στο νησι. " να σου πω, ο μπαμπας δε μιλαει και πολυ καλα, σαν να ειναι μεθυσμενος αλλα δεν εχει πιει", " δωσε μου τον" του απαντησα. Ο πατερας μου, 73 χρονων με ιστορικο χειρουργηθησας καρδιοπαθειας - διπλο bypass, μεταλικη βαλβιδα και χειρουργειου στις καρωτιδες, υπο αγωγη που ευλαβικα ακολουθει συμφωνα με τη συνενοηση που κανουμε μεταξυ μας.  Μου τον εδωσε... οντως ο πατερας μου μιλαγε σαν μεθυσμενος, σαν να μασουσε τα λογια του.  Ξαναζητησα τον αδερφο μου: '' περπαταει κανονικα; χαμογελαει κανονικα; εχει δυναμη σε χερια και σε ποδια;'' '' ολα καλα αλλα δε μιλαει καλα''. '' Τον φορτωνεις τωρα στο αυτοκινητο και τον πας νοσοκομειο''. Κλεινω τη γραμμη και με τη μια παιρνω τον παλιο μου διευθυντη στην παθολογικη και στην καρδιολογικη. "Σας ερχεται ο πατερας μου με δυσλεξια προσφατης εναρξης με το γνωστο του ιστορικο". Ξαναπαιρνω τον αδερφο μου, " μολις ξεκινησαμε, σε 15 λεπτα θα ειμαστε εκει". " Σας περιμενουνε, δε περιμενεις στα επειγοντα, πας σφαιρα στην κλινικη μεσα, οκ;" "οκ".

Χιλιοι λογισμοι, χιλιαδες τρομακτικες σκεψεις. Δε χρειαζεται καν να εισαι γιατρος για να ερθει η λεξη "εγκεφαλικο" στο μυαλο παρεα με σκεψεις για μη αναστρεψιμες βλαβες κλπ κλπ. Τους ξαναπηρα. Ειχαν ξεκινησει. Η ομιλια του πατερα μου αμεταβλητη. Χρειαζομαι βοηθεια. Αμεση βοηθεια! Ναι αλλα απο ποιον; Μια σκεψη μου περασε απ το μυαλο.... Από τη Γοργοϋπήκοο. Η ιδια εχει πει οτι ταχυτατα ερχεται σε βοηθεια αυτων που της το ζητανε. Βρηκα την εικονα της, ανοιξα και τους χαιρετισμους και ξεκινησα να τους διαβαζω. Αρκετες φορες μου αρεσε να το κανω στη δουλεια οταν ειχα χρονο.

Εφτασα στο Τ με δυσκολια λογω της στεναχωριας μου. Διαβαζοντας το "και παντων των εις σε προστρεχοντων" κουνησα το δαχτυλο μου σαν να ηθελα να πω στην Παναγια "θυμησου τι υποσχεθηκες". Αστραπιαια σκεφτηκα " τι κανεις τωρα; σε ποια κουνας το δαχτυλο σου; εσυ θα πεις στην Παναγια τι να κανει?"  και ξεσπασα σε κλαματα, μια για τον πατερα μου, μια για το δαχτυλο μου....  Μεσα σε πραγματικο κλαμα τελειωσα τους χαιρετισμους. " Σε παρακαλω Παναγια μου, εσυ ειδες Τον Υιο σου στον σταυρο. Ξερεις τι ειναι ο πονος για δικο σου. Για τον πατερα μου σε παρακαλω. Ξερεις ποσο αγαπαει ο δικος σου Υιος τον Πατερα Του. Δεν συγκρινεται αυτη η αγαπη αλλα λογισου το και βοηθα με". Αμεσως σκεφτηκα να της ταξω κατι, οχι γιατι η Παναγια αγοραζεται η θελει δωρακια αλλα ετσι, απο καρδιας. Σκεφτηκα ενα δυο πραγματα αλλα κανενα δε θα μου ελλειπε. Κανενα δε θα με στεναχωρουσε να το δωσω. Επεσε και το βλεμα μου σε κατι που ειχα πανω μου και αντιληφθηκα οτι ο λογισμος μου δεν ηθελε να το κοιταω. Το ξανακοιταξα και παλι ο λογισμος μου ελεγε οτι θα ηταν κριμα. Αυτο επρεπε να της παω! Θα μου ελλειπε και μαλιστα πολυ. Το εβγαλα, το εβαλα μπροστα της και της ειπα οτι ξερω οτι δε θελει δωρα αλλα απ την καρδια μου μεσα, χαλαλι σαν αναμνηση της αγαπης της. Και δε χρειαζονταν να με ακουσει, θα της το πηγαινα οπως και να χει. Απλα χρειζομουνα βοηθεια.

Δεκαπέντε λεπτα ειχαν περασει απο την ωρα που ξεκινησε ο αδερφος μου με τον πατερα μου για το νοσοκομειο, 7 λεπτα απο τοτε που μιλησαμε για τελευταια φορα. Αυτη τη φορα δε πηρα εγω, με πηρε εκεινος. "Ελα, βολτα ηθελε ο πατερας σου, μια χαρα ειναι" "Δωστον μου ". Η κανονικη, χωρις προβλημα φωνη του πατερα μου. Τωρα δεν ηξερα πια για τι να πρωτοκλαψω. Η σκεψη και μονο οτι η Παναγια ειχε ακουσει τι της ζηταγα και μου εκανε το χατηρι με ανατριχιαζει ακομα.

Ωντας γιατρος δεν ειμαι καθολου μα καθολου ευκολοπιστος σ αυτα τα θεματα, ειδικα στην ειδικοτητα μου. Και ξερω οτι υπαρχουν πχ παροδικα ισχαιμικα που διαρκουν καποια ωρα και μπορουν να λυθουν απο μονα τους.

Τρείς μερες μετα, μια κυρια στην κλινικη παρουσιασε ακριβως τα ιδια συμπτωματα. Πεθανε ακαριαια χωρις να μπορουμε να κανουμε τιποτα μετα απο 2 ωρες

Ευχαριστω

ΔΥΟ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΑΣΚΗΤΗ ΣΤΑ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

Στα Κατουνάκια, στην έρημο του Αγίου Όρους, εκεί όπου οι ασκητές μοναχοί μακριά από τους περισπασμούς του κόσμου τούτου ασκούν νυχθημερόν την νοερά προσευχή και με το κομποσκοίνι τους προσεύχονται για όλους εμάς, εκεί σε μια απέριττη Καλύβα , υπό την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντα του, ζει ο μοναχός που μας διηγήθηκε κατά την σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία δύο χαριτωμένα θαύματα των Χαιρετισμών.

Ζήτησε να μην κοινολογήσουμε ούτε το όνομα του, ούτε το όνομα του Γέροντα ή της Καλύβης, απλά να πούμε, κάπου στα Κατουνάκια. Ο καλός μοναχός ασκεί - πάντα με την καθοδήγηση του γέροντα του - την νοερά προσευχή , αλλά γνωρίζει και από τις διηγήσεις Γερόντων την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου , και ειδικά σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πνευματική ζωή, τους συνιστά ανεπιφύλακτα.

Για τον  λόγο αυτό μοιράζει πάντα ως ευλογία στους προσκυνητές που με κόπο καταφέρνουν να φτάσουν στην Καλύβα τους βιβλιαράκια με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας. Μας διηγήθηκε λοιπόν ότι πριν περίπου έξι χρόνια επισκέφθηκε την Καλύβα τους ένας νεαρός κτηνοτρόφος που μένει σε χωριό έξω από τα Τρίκαλα. Το όνομα του και το επώνυμο μας το ανέφερε αλλά και πάλι μας παρακάλεσε να μην το ανακοινώσουμε.

Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το Άγιο Όρος, και όπως συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, η αιτία της επίσκεψης του ήταν ένα σοβαρό προσωπικό του πρόβλημα. Μολονότι νυμφεύθηκε σε νεαρή ηλικία και είχε διανύσει με την σύζυγο του μια δεκαετία γάμου δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Απογοητευμένοι κατέφυγαν σε γιατρούς και ξεκίνησαν την δαπανηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Πολλές προσπάθειες είχαν κάνει αλλά όλες μάταιες. Αφού είχαν δαπανήσει σχεδόν όλες τους τις οικονομίες και είχαν ψυχολογικά ταλαιπωρηθεί, μόνον τότε σκέφτηκε να καταφύγει στη βοήθεια του Θεού. Και μετά απο την παρότρυνση συγχωριανού του αποφάσισε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος και να ζητήσει την προσευχή των Γερόντων ώστε να μεσιτεύσει η Υπεραγία Θεοτόκος για να τους χαρίσει ο Θεός ένα παιδί.

Με τον φίλο του αυτό έφτασαν και στην δυσπρόσιτη Καλύβα όπου ο Γέροντας αφού τους άκουσε τους πρόετρεψε αφού εξομολογηθούν με τη σύζυγο του και κοινωνήσουνε, να κάνουν πιο πολύ προσευχή. Και μάλιστα τους συμβούλευσε να διαβάζουν τους Χαιρετισμούς της Παναγιας. Ο νεαρός κτηνοτρόφος ακολούθησε την συμβουλή του καλού Γέροντα και μετά από λίγους μήνες τους τηλεφώνησε για να τους ανακοινώσει όλος χαρά, ότι η σύζυγος του έμεινε έγκυος, παρακαλώντας τους να προσεύχονται για αυτήν.

Ο Θεός τους αξίωσε να αποκτήσουν ένα χαριτωμένο αγοράκι. Μάλιστα υιοθέτησαν την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών, όχι μόνο το βράδυ με το Απόδειπνο, αλλά και άλλες φορές μέσα στην ημέρα. Αυτός λοιπόν ο νεαρός κτηνοτρόφος διηγήθηκε στον μοναχό και ένα ακόμη χαριτωμένο συμβάν που το απέδωσε στην Χάρη των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Του διηγήθηκε ότι πριν λίγους μήνες είχε χάσει μια κατσίκα που είχε φύγει να γεννήσει. Στην απορία του μοναχού του απάντησε, ότι όταν πλησιάζει ο καιρός τους να γεννήσουν, οι κατσίκες φεύγουν από την στάνη και το κοπάδι, καταφεύγουν στην παρακείμενη δασώδη περιοχή, και αφού γεννήσουν επιστρέφουν με τα κατσικάκια τους. Μία από αυτές τις κατσίκες έφυγε και εξαφανίστηκε. Ο καλός κτηνοτρόφος την αναζητούσε για μέρες σε όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να είχε καταφύγει.

Μάταια. Είχε ψάξει για μέρες παντού αλλά δεν την είχε εντοπίσει. Ένα μεσημέρι λοιπόν κατάκοπος από το ψάξιμο, κάθισε σε μία πέτρα στο δάσος να ξαποστάσει και άρχισε να απαγγέλει τους Χαιρετισμούς, που τους είχε πια μάθει απ έξω. Δεν πρόλαβε να τους τελειώσει και βλέπει ξαφνικά να ξεπροβάλλει μπροστά του η κατσίκα του με τα δύο κατσικάκια της. Ο νεαρός κτηνοτρόφος σταυροκοπήθηκε και απέδωσε το θαυμαστό αυτό συμβάν στην Χάρη των Χαιρετισμών της Παναγίας.

ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΝΕΟ

Σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 14:30 ένας αδελφός που συμμετέχει στην διάδοση των Χαιρετισμών, είχε συνάντηση δίπλα στο Μετρό  Συγγρού Φιξ με την κυρία  Μαρία, η οποία με ιδιαίτερη ζέση ως σύγχρονη Ιεραπόστολος μοιράζει Χαιρετισμούς και Καινές Διαθήκες κυρίως σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα σε νέους και νέες (γιατρούς, νοσηλεύτριες και ασθενείς) που πολλές φορές δεν έχουν ακούσει τίποτα για την εν Χριστώ ζωή.

Με αφορμή μία προσωπική του περιπέτεια, και στην προσπάθεια της να τον παρηγορήσει, κάθισαν  για ένα ρόφημα και έτσι με την συζήτηση που είχαν η κ. Μαρία του  ανέφερε την αιτία για την ενασχόληση της με την διάδοση των Χαιρετισμών. Ήταν  σίγουρα την εποχή της δραχμής και μάλιστα όταν ακόμη τα κινητά τηλέφωνα δεν ήταν σε τόσο ευρεία χρήση, δηλαδή μεταξύ 1990 με 1993, όταν γνώρισε έναν Αγιορείτη Γέροντα που είχε βρεθεί στην Αθήνα. Ούσα η ίδια πνευματική θυγατέρα του αειμνήστου π. Μάρκου Μανώλη, και έμπειρη στα πνευματικά, ήξερε ότι δεν έπρεπε να οχλήσει τον Γέροντα με διερευνητικές ή αδιάκριτες ερωτήσεις, αλλά αρκέστηκε να του ζητήσει ρήμα ωφελείας για την πνευματική της ζωή. “Οι Χαιρετισμοί, κόρη μου, οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι η λύση σε όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζει ο άνθρωπος” ήταν η προτροπή του σεβάσμιου Αγιορείτη. Η κα Μαρία  παραξενεύτηκε και τον ρώτησε τι εννοεί.

“Να διαβάζετε καθημερινά τους Χαιρετισμούς ως ασπίδα και προστασία από τις επιφορές του Πονηρού. Και όταν μάλιστα ανακύψει πολύ σοβαρό πειρασμικό πρόβλημα, είτε εγχείρηση, είτε δικαστήριο, ή αν γενικά επιθυμείτε να δώσει λύση η Παναγία σε σοβαρά σας προσωπικά ζητήματα τότε να νηστέψετε μια ημέρα λέγοντας 24 φορές τους Χαιρετισμούς. Πρόσεξε όμως. Με πίστη και μέχρι να κυλήσει μια σταγόνα δάκρυ. Όχι απλή απαγγελία”

Η κα Μαρία κράτησε στην καρδιά της τα λόγια αυτά του Αγιορείτη Γέροντα, χωρίς ωστόσο να πιστέψει καλά καλά στην αποτελεσματικότητα τους.

Είχαν περάσει κάποιες εβδομάδες όταν επισκέφτηκε μια οικογενειακή της φίλη, μητέρα δύο παιδιών, ενος αγοριού κι ενός κοριτσιού, που είχαν σπουδάσει Οικονομικά και εργαζόντουσαν και τα δύο ως λογιστές σε διαφορετικά όμως φοροτεχνικά γραφεία. Η κόρη ήταν απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από τις συνθήκες εργασίας, όσο κι από τον μισθό, που και καλός ήταν και πάντα στην ώρα του. Όχι όμως και ο γιος της που δεν είχε σταθεί τυχερός και είχε τύχει σε προϊστάμενο που του καθυστερούσε αδικαιολόγητα τα δεδουλευμένα του.

Μια μέρα γύρισε τόσο απογοητευμένος από την δουλειά, μιας και για πολλοστή φορά δεν είχε πληρωθεί, που δήλωσε στην μητέρα του, ότι παρατάει την δουλειά αυτή. Η μητέρα στεναχωρήθηκε πολύ, όχι μόνο για τα χρήματα που έχασε το παιδί της, αλλά κυρίως επειδή η αεργία μπορεί να οδηγούσαν το παιδί της σε εφάμαρτες ενασχολήσεις, κάτι που ασφαλώς φοβόταν κι απευχόταν. Σε μια τέτοια κατάσταση έντονης δυσθυμίας την συνάντησε εκείνη την Τρίτη η κυρια Μαρία ,που με το που άκουσε τα γεγονότα, λες και φωτίστηκε από Πνεύμα Θεού, και είπε στην στεναχωρημένη μητέρα.

Λοιπόν στο υπογράφω ότι μέχρι την Πέμπτη (σε δυο δηλαδή μέρες) ο γιός σου θα βρει δουλειά. Νευρικά γέλια μαζί με πνιχτούς λυγμούς έπιασαν την γυναίκα, που εκτίμησε ασφαλώς την διάθεση και την προσπάθεια της κυρίας Μαρίας να της αναπτερώσει το ηθικό, αλλά της φαινόταν αδύνατον, όπως τελικά και της είπε: “Κοίτα“ της απάντησε η κα Μαρία “Την λύση θα μας την δώσει η Παναγία με τους Χαιρετισμούς Της, Θα κάνεις κι εσύ σπίτι σου Χαιρετισμούς, το κατά δύναμη, αλλά κι εγώ θα σε βοηθήσω“ της υποσχέθηκε η κυρία Μαρία, κι έφυγε βιαστικά για το σπίτι της.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, Τετάρτη ήταν, η κυρια Μαρία σηκώθηκε πρωί και πήρε το μηδέν στο τηλέφωνο της, ώστε να δείχνει κατειλημμένο, έβαλε και στην εξώπορτα ένα σημείωμα “Θα επιστρέψω αργότερα” για να μην την διακόψει κανείς και ξεκίνησε να διαβάζει τους Χαιρετισμούς και όσο προχωρούσε η ανάγνωση που έκανε με πίστη ακράδαντη ότι η Υπεραγία Θεοτόκος που τόσο την ευφραίνουν οι Χαιρετισμοί Της, θα συνδράμει και θα μεσιτεύσει, τόσο θερμαινόταν και η καρδιά της και παρακαλούσε με δάκρυα, όπως εξάλλου την είχε συμβουλεύσει και ο καλός Αγιορείτης.

Ήταν Πέμπτη πρωί, Η επόμενη δηλαδή ημέρα. Το τηλέφωνο κτυπάει στο τηλέφωνο της μητέρας με τα δύο παιδιά. Μία γυναικεία φωνή ζητάει το γιό της. Ο νεαρός πάει στο τηλέφωνο και η γυναίκα του ανακοινώνει ότι η αίτηση που είχε κάνει μήνες πριν για να προσληφθεί στο Αεροδρόμιο, σε μία ξένη αεροπορική εταιρεία, είχε εγκριθεί και αν μπορούσε να πάει αυτοπροσώπως για τα περαιτέρω. Περιττό να αναφέρουμε το τι έγινε στη συνέχεια. Δάκρυα και φωνές χαράς, μαζί με μία αγωνία αν αυτό ήταν όντως πραγματικότητα. Ο νεαρός πήγε στο Αεροδρόμιο, υπέγραψε την σύμβαση και γύρισε ενθουσιασμένος σπίτι του. Και όμως το θαύμα της Θεοτόκου με την ανάγνωση των Χαιρετισμών Της ΔΕΝ τελειώνει εδώ. Ακούστε!! Το μεσημέρι η μητέρα δεν προλάβαινε να λέει τα καλά νέα. Πρώτη κάλεσε την καλή κυρία Μαρία, η οποία αμέσως δόξασε τον Θεό που εισάκουσε την μεσιτεία της Μητρός Του και χάρισε αυτήν την εργασία στο παλικάρι.

Η μητέρα μέσα στην χαρά της, καλεί το παιδί της και του λέει “ Πάρε αγόρι μου αυτά τα χρήματα, τηλεφώνησε στους φίλους σου, να βγείτε σήμερα έξω, να φάτε, να τους κεράσεις, να σου ευχηθούν. Στο νέο σου ξεκίνημα είναι καλό να έχεις τις ευχές από όσο το δυνατόν πιο πολύ κόσμο”.

Ο νέος με χαρά πήρε τα χρήματα και κάλεσε φίλους και γνωστούς να βγουν έξω, να τους κεράσει και να του ευχηθούν. Όπως κι έγινε. Μαζεύτηκαν όλοι του οι φίλοι. Και μαζί τους κάποια φίλη του έφερε και μία αδελφική της φίλη !! Όταν ο νέος την αντίκρισε , την ερωτεύτηκε αμέσως. Όπως κι εκείνη. Και τα παιδιά προχώρησαν και σύντομα παντρεύτηκαν και ζουν έως σήμερα ευτυχισμένοι και στεριωμένοι.

Διπλό λοιπόν το θαύμα της Παναγίας μας. Αποκατέστησε διττώς το παλικάρι. Και επαγγελματικά και οικογενειακά.

Έτσι και εμείς οι ταπεινοί κι αχρείοι συντάκτες αυτού του ιστολογίου, ΔΕΝ θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε. Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας ενέχουν ανυπέρβλητη προσευχητική αξία.

Προτρέπουμε λοιπόν τους αδελφούς μας, ΠΑΝΤΑ με την σύμφωνη γνώμη του Πνευματικού τους, να υιοθετήσουν την κατά δύναμιν συχνή και πάντως καθημερινή απαγγελία ή σιωπηρή ανάγνωση των Χαιρετισμών.

ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Εννιάμισι το πρωί, ένας φίλος μας που συμμετέχει κι αυτός ενεργά στην διάδοση των Χαιρετισμών και κουβαλάει ακούραστα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών που τα μοιράζει ως ευλογία σε Ιερούς Ναούς και καλούς Γέροντες, ξεκίνησε από την Γαργαρέττα, φορτωμένος με μια πολύ βαριά τσάντα γεμάτη Χαιρετισμούς, για να τα μεταφέρει στον π. Μύρωνα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως (στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι) στο Βύρωνα.

Επειδή δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αναγκάστηκε να πάρει ταξί. Στην οδό Μισαραλιώτου σηκώνει το χέρι και κάθεται στην μπροστινή θέση του συνοδηγού, βάζοντας στην αγκαλιά του την τσάντα με τους Χαιρετισμούς.

Λέει στον οδηγό τον προορισμό και ξεκινούν. Ο φίλος μας έπιασε κουβέντα με τον καλό οδηγό του ταξί και τον ρώτησε πόσα χρόνια έχει στο τιμόνι.

"Δέκα" απάντησε ο κος Γιάννης.

"Οκτώ ως ιδιοκτήτης και τα τελευταία δύο ως οδηγός"

"Μπά... " ανταπάντησε απορημένος ο φίλος μας
"Είχατε ταξί και το δώσατε; "

"Θαύμα ήταν" του απάντησε ο καλός μας οδηγός κος Γ. (το όνομα του οποίου ας μας επιτρέψετε να μην αποκαλύψουμε) και μάλιστα, συνέχισε, θαύμα που το οφείλω στις ευχές του Πνευματικού μου.

Ο φίλος μας χάρηκε που ο καλός οδηγός βρέθηκε να είναι πιστός και με Πνευματικό και χωρίς να γίνει αδιάκριτος τον ρώτησε για το τι θαύμα εννοεί.

"Οδηγούσα μία μέρα" είπε ο κος Γ. "και είδα έναν Ιερέα να μου κάνει νόημα να σταματήσω"

Με το που μπήκε μέσα ο ιερέας, και χωρίς ούτε το ταξί μου να μυρίζει τσιγαρίλα , ούτε να φαίνονται πουθενά τσιγάρα ή αναπτήρας, μου λέει: "Θα σου δώσω αυτό εδώ το βιβλίο το "Φλογισμένο χορτάρι" που θα σε βοηθήσει να κόψεις επιτέλους το τσιγάρο.

Ο κος Γ. έμεινε ενεός. Ήταν φανατικός καπνιστής, και είχε κατα νου να κόψει το κάπνισμα, αλλά ποτέ δεν έπαιρνε την απόφαση.

"Ακου όμως" συνέχισε ο καλός ιερέας" για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια σου πρέπει να πάρεις και την ευχή του Πνευματικού. Πνευματικό δεν έχεις, Έτσι δεν είναι; Θα σου πώ εγώ να πάς στον π. Β. και εκεί να εξομολογηθείς"

Και του είπε την συγκεκριμένη διεύθυνση στο Κέντρο της Αθήνας.

"Μα καλά" είπε ο κος Γ." Κι αν με ρωτήσει ποιός σε έστειλε, τι να πώ;"

"Ενας αμαρτωλός ιερέας. Αυτό θα πεις"

Ο ιερέας αυτός του έδωσε και άλλα βιβλία να μοιράσει πρός ωφέλεια και κατέβηκε από το ταξί. Ο κος Γιάννης έκανε υπακοή, πήγε στον Πνευματικό για πρώτη φορά, εξομολογήθηκε και ξεκίνησε τον πνευματικό του αγώνα.

Δι΄ευχών του Πνευματικού του, το πρώτο θαύμα δεν άργησε να γίνει.

Παρά το δυσοίωνο οικονομικά περιβάλλον και την αναστάτωση που υπήρχε με την αξία των αδειών των ταξί, βρέθηκε αγοραστής και του αγόρασε το ταξί με την άδεια. Όντως θαύμα και αυτό δυνάμωσε τον κο Γ. να αγωνίζεται πιο έντονα. Αγόρασε το βιβλίο "Περί επιμελείας τη ψυχής" του Αγίου Νεκταρίου και το μελετούσε, όπως και καθημερινά διάβαζε την Αγία Γραφή, και Καινή και Παλαιά Διαθήκη, και γενικότερα εντατικοποίησε τον πνευματικό του αγώνα.

Όμως δεν άργησε να βιώσει και την αντίδραση του Πονηρού που δεν μπορούσε να ανεχτεί την ζέση και την αγωνιστικότητα του κου Γ. και τον έπληττε με πειρασμούς και προβλήματα και μια γενικότερη ταραχή και δυσθυμία !!

Είχε σκοπό να τα εξομολογηθεί αυτά στον Πνευματικό του, αλλά έτυχε να συναντηθεί με μία κουμπάρα του, που με την Χάρη του Θεού έχει πολύ προχωρήσει στα πνευματικά , η οποία ακούγοντας με προσοχή αυτά που της διηγήθηκε του είπε

"Κοίτα , Γ. μου , είναι φυσικό ο πονηρός να μην ανέχεται τον αγώνα σου ! Εγώ από την εμπειρία μου θα σε συμβουλεύσω να ακολουθήσεις ένα μικρό μυστικό που μου έδωσε ο Πνευματικός μου !!"

"Ποιό είναι αυτό !!" ρώτησε απορημένος ο κος Γ.

"Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας. Αυτό είναι το μυστικό μας όπλο. Ξεκίνα να απαγγέλεις μία φορά κάθε μέρα ανελλιπώς τους Χαιρετισμούς και θα δεις διαφορά στη ζωή σου"

Στο σημείο αυτό της διήγησης ο καλός μας φίλος που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και άκουγε με ενδιαφέρον την διήγηση του κου Γ. έμεινε αποσβολωμένος. Από τους χιλιάδες οδηγούς ταξί της Αθήνας, έτυχε να σταματήσει αυτόν που είχε την ευλογημένη συνήθεια να απαγγέλει τους Χαιρετισμούς.

"Αν σας πω ότι κι εγώ τώρα πηγαίνω στην Ανάληψη για να αφήσω βιβλιαράκια Χαιρετισμών να μοιράζονται ως ευλογία από τον Πνευματικό π. Μύρωνα , τι θα λέγατε;" του είπε και έβγαλε από την τσάντα κάμποσα βιβλιαράκια που του προσέφερε ως ευλογία.

Ο κος Γ. σταυροκοπήθηκε.

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η Χάρη της Παναγιας μας , που τόσο ευαρεστείται με τους Χαιρετισμούς , τα οικονόμησε ώστε να βρεθούν "τυχαία" δύο άνθρωποι που απαγγέλουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της.

Όπως και κάποιους μήνες παλαιότερα η Παναγία μας, πάλι εντελώς "τυχαία" έφερε σε επαφή στο Βιβλιοπωλείο "Φιλοκαλί" στην οδό Βουλής, άλλον φίλο μας που μετέχει ενεργά στην διάδοση των Χαιρετισμών, με έναν άγιο Πνευματικό που έχει θέσει σκοπό της ζωής του, όλοι οι Ορθόδοξοι να απαγγέλουν καθημερινά τους Χαιρετισμους της Παναγιας μας, και μοιράζει εκατοντάδες βιβλιαράκια σε Ιερές Μονές, σε Ιερούς Ναούς και σε όποιον πιστό βρίσκει.

Μα ας επιστρέψουμε στη διήγηση του κου Γ. του οδηγού του ταξί, στον φίλο μας.

"Από την μέρα που ξεκίνησα να λέω τους Χαιρετισμούς "συνεχισε ο κος Γ. " όλα άλλαξαν"

"Οι σχέσεις μου με τα παιδιά και την γυναίκα μου βελτιώθηκαν, άνθρωποι που αντιδικούσαν μαζί μου ή και με περιφρονούσαν έδειχναν απρόσμενα φιλικές διαθέσεις, και μάλιστα αν βρισκόμουν στην παρέα συναδέλφων οδηγών που είχαν την κακιά συνήθεια να βωμολοχούν ή και να βλασφημούν, με έναν περίεργο τρόπο όταν ήμουν στην παρέα τους, μαλάκωναν και συμπεριφερόντουσαν άψογα". Με την διήγηση αυτή έφτασαν και στον Βύρωνα, έξω από το ευλογημένο Μετόχι της Ανάληψης, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Οι δύο αδελφοί, τα παιδιά της Παναγιάς που καθημερινά λένε τους Χαιρετισμούς Της, χαιρετήθηκαν εγκάρδια, και αφού ο φίλος μας ζήτησε την άδεια του κου Γ. να μας κοινοποιήσει προς δημοσίευση αυτήν την διήγηση, πάντα πρός δόξαν Κυρίου και τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, βγήκε με ένα γλυκό χαμόγελο από το ταξί, δοξολογώντας τον Θεό που δια της Θεοτόκου του αποκάλυψε το πόσο η καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, πραγματικά μεταμορφώνουν τον άνθρωπο.

Πηγή: http://xairetismoi.blogspot.com/2013/10/ola-ta-thaumata-twn-xairetismwn-tis-panagias-mas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου