Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Αγία Μούσα της Ρώμης, η Παρθένος. Ημέρα Μνήμης: 16 Μαΐου.

Αγία Μούσα της Ρώμης, η Παρθένος. Ημέρα Μνήμης: 16 Μαΐου.


Η Αγία Μούσα έζησε τον πέμπτο αιώνα στη Ρώμη και διακρίθηκε για την καθαρότητα της ζωή της. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος (τιμάται 12 Μαρτίου) συμπεριέλαβε την ιστορία της στο έργο του Βιβλίο Διαλόγων, λέγοντας ότι είχε ακούσει τις πληροφορίες για τη ζωή της από τον αδελφό της Πρόβο.

Η Υπεραγία Θεοτόκος κάποτε εμφανίστηκε στην Αγία Μούσα σε όραμα, περιτριγυρισμένη από νεαρές παρθένες ντυμένες στα λευκά. Την ρώτησε: "Θέλεις να έρθεις να ζήσεις μαζί με αυτά τα νερά κορίτσια στην υπηρεσία μου;"

"Ναι, θέλω," απάντησε η κοπέλα.

Τότε η Μητέρα του Θεού της απάντησε: "Μην φερεσαι ανόητα και ανέυθυνα όπως κάνουν συχνά τα μικρά κορίτσια. Απέφευγε τις ελαφρότητες και τις ανωριμότητες. Σε τριάντα ημέρες θα έρθω για σένα και θα είσαι μαζί μας. "

Από εκείνη τη στιγμή, ο χαρακτήρας  και η συμπεριφορά της Αγίας Μούσας άλλαξε. Άρχισε να προσεύχεται με ζέση και ζούσε αυστηρή ζωή. Σε απάντηση στις ερωτήσεις των έκπληκτων γονέων της, η Αγία Μούσα τους είπε για το όραμα.


Την εικοστή πέμπτη ημέρα η ναερή κόρη παρουσίασε υψηλί πυρετό και την τριακοστή ημέρα είδε και πάλι την Υπεραγία Θεοτόκο να έρχεται σε αυτήν με την συνοδεία των λευκοφορεμένων παρθένων. Το ευλογημένο παιδί με χαμηλωμένο βλέμα και με λόγια σταθερά και καθαρά είπε: "Ιδού ευλογημένη, έρχομαι. Ιδού ευλογημένη"

Η Αγία Μούσα λέγοντας αυτά τα λόγια, παρέδωσε το πνεύμα της και η ψυχή της ενώθηκε μαζί με αυτές των Αγίων Παρθένων στον Παράδεισο και εκεί στην Ουράνια Βασιλεία δοξάζου τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και πρεσβεύουν για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου