Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Άγιος Ιερομάρτυς Παπούλος, Ιεραπόστολος της Lauragais. Ημέρα Μνήμης: 3 Νοεμβρίου.

Άγιος Ιερομάρτυς Παπούλος, Ιεραπόστολος της Lauragais. Ημέρα Μνήμης: 3 Νοεμβρίου.


Ο Άγιος Παπούλος ήταν ιερέας (Πρεσβύτερος) ο οποίος εργάστηκε μαζί με τον Άγιο Σατουρνίνο της Toulouse (τιμάται 29 Νοεμβρίου) για τον ευαγγελισμό της Νότιας Γαλατίας. Θεωρείται ο Ευαγγελιστής της Lauragais.


Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση όταν ο Άγιος Απόστολος Πέτρος  χειροτόνησε τον Άγιο Σατουρνίνο και τον όρισε Επίσκοπο του έδωσε τον Άγιο Παπούλο ως βοηθό στο έργο του.

Όπως ο Άγιος Σατουρνίνος έτσι και ο Άγιος Παπούλος μαρτύρησε για την χριστιανική πίστη και την αγάπη του Χριστού κατά την διάρκεια των διωγμών επί Διοκλητιανού.

Σύμφωνα με την παράδοση όταν οι δύο Άγιοι έφτασαν στην Καρκασσόν/Carcassonne συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν σε έναν πύργο από τον διοικητή της πόλης Ρουφίνο. Οι δύο Άγιοι ελευθερώθηκαν με θαυματουργικό τρόπο και μετέβησαν στην Τουλούζη/Toulouse. Ο Άγιος Σατουρνίνος πήγε στην Ισπανία και άφησε υπεύθυνο για τον ευαγγελισμό της Toulouse τον Άγιο Παπούλο. Εκεί ο Άγιος έκανε πληθώρα θαυμάτων και οδήγησε πολλούς παγανιστές στην χριστιανική πίστη και στο τέλος συνελήφθη, βασανίστηκε σκληρά και αποκεφαλίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου