Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Αγία Μαρίνα εκ Μεσσήνης Ιταλίας. Ημέρα Μνήμης: 20 Ιουλίου.

Αγία Μαρίνα εκ Μεσσήνης Ιταλίας. Ημέρα Μνήμης: 20 Ιουλίου.


Η Οσία Μαρίνα γεννήθηκε στο χωριό Σκάνιο της Μεσσήνης της Ιταλίας το 1062 από την οικογένεια Πανδαρίτη. Αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόταση να παντρευτεί και αφού εκάρει μοναχή, ζούσε βίο ησυχαστικό σε ένα κελί.

Λόγω των πολλών θαυμάτων που επιτελούσε άρχισε να τιμάται ως Αγία από τον κόσμο. Δια τούτο, ενδύθυκε ανδρικά ρούχα, διέφυγε στην Τρίπολη της Συρίας και αφού προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο, μόνασε σε ένα μοναστήρι ανδρικό στην έρημο του Ιορδάνη.

Επέστρεψε στη Σικελία όπου πληροφορήθηκε το θάνατο των γονέων της και ξαναγύρισε στο μοναστήρι στην Παλαιστίνη, όπου έζησε άλλα πέντε χρόνια. Μετά από ένα όραμα, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα της, όπου έξι μήνες μετά παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο.

Τιμάται σε πολλές περιοχές γύρω από τη Μεσσήνη στο Πάτι, στην Καστάνια στην Κούμια και αλλού. Ο βίος της γράφηκε το 1307 - 1308 από τον Έλληνα μοναχό Δανιήλ της Ιεράς Μονής του Σωτήρος της Μεσσήνης και είναι επηρεασμένος από το βίο της Οσίας Μαρίας της μετονομασθείσας Μαρίνος (τιμάται 12 Φεβτουαρίου), το βίο της οποίας συνέγραψε ο Συμεών ο Μεταφραστής κατά τον 11ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου