Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το φτερό και το μάτι μιας πεταλούδας μπορούν να συντρίψουν και τον μεγαλύτερο άθεο, κλπ. απαντήσεις προς αθέους

Το φτερό και το μάτι μιας πεταλούδας μπορούν να συντρίψουν και τον μεγαλύτερο άθεο, κλπ. απαντήσεις προς αθέους.


Ο πατέρας της Βοτανικής, φυσιοδίφης Λινέ, έλεγε: “Το φτερό και το μάτι μιας πεταλούδας μπορούν να συντρίψουν και τον μεγαλύτερο άθεο”.

Ερώτηση: Γιατί ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας και ο Άγιος Θεόδοσιος είναι Άγιοι από την Εκκλησία;

Απάντηση:

Για τον Αγιο Κωνσταντίνο τον Μέγα και τον Άγιο Θεοδόσιο τον Μέγα διάβασε τα παρακάτω 2 άρθρα που δίνουν την σωστή απάντηση και ξεσκεπάζουν κάθε συκοφαντία των Νεοπαγανιστών και των Προτεσταντων:

https://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/kwnst2.htm

Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια - Απάντηση σε Νεοπαγανιστές και Προτεστάντες

Η ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ σφαγή τού πλήθους από τον Θεοδόσιο στον Ιππόδρομο Θεσσαλονίκης, διαστρεβλώνεται από τους Νεοειδωλολάτρες, για να παρουσιάσουν άλλον έναν ανύπαρκτο διωγμό δήθεν εναντίον τους. Γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι Έλληνες ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ (και μάλιστα με κίνδυνο και θυσία τής ζωής τους) την δαιμονική θρησκεία τής ειδωλολατρείας, για να δεχθούν την αλήθεια τού Χριστού. Όμως τα παρακάτω στοιχεία, θα δείξουν την αλήθεια, που όπως πάντα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ από τους ψευδείς ισχυρισμούς τών Νεοπαγανιστών:

http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ippodromos1.htm

Η αλήθεια για το έγκλημα τού Μεγάλου Θεοδοσίου στον Ιππόδρομο Θεσσαλονίκης - Ένα πολιτικό έγκλημα που το σερβίρουν ως θρησκευτικό διωγμό

<>

Η Καινή Διαθήκη είναι ο Λόγος του Χριστού του αληθινού Θεού, και όπως ο Θεός είναι αιώνιος έτσι και ο Λόγος του η Καινή Διαθήκη είναι πάντα αιώνιος και επίκαιρος. Η Βίβλος απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους πού έζησαν, ζουν και θα ζήσουν στη Γη.


<>

Το γεγονός ότι η ύπαρξη του Θεού πρέπει να γίνει αποδεκτή δια πίστεως δεν σημαίνει ότι η πίστη στο Θεό είναι παράλογη. Υπάρχουν πολλά καλά επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού. Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι η ύπαρξη του Θεού φαίνεται καθαρά στο Σύμπαν (Ψαλμός 18, 1-4), στη φύση (Ρωμαίους 1, 18-22), και στη καρδιά μας (Εκκλησιαστής 3, 11).

<>

Η Θεωρία της Εξέλιξης δεν ισχύει, είναι παραμυθάκι της χαλιμάς που σκοπό έχει να χτυπήσει την Βίβλο και μάλιστα το Βιβλίο της Γένεσης. Υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που δεν δεχονται την Θεωρία της Εξελιξης με επιστημονικές αποδείξεις και επιστημονικά ευρήματα.

Σε αυτά τα 3 Ορθόδοξα ιστολόγια μου θα βρείτε όλες αυτές τις επιστημονικές αποδείξεις των επιστημόνων αυτών:

https://godandscienceorthodoxy.wordpress.com

https://greekorthodoxweb16.blogspot.com

https://greekorthodoxweb18.blogspot.com

Επίσης υπάρχουν πολλοι επιστήμονες που βρήκαν ότι η ηλικία του Συμπαντος δεν ειναι εκατομμυρια ετων αλλά 10.000 ετη το πολυ, δηλ. ότι λέει η Βίβλος.

Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα στο σύμπαν σε έξι 24ωρες, κυριολεκτικά, ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα ουράνια σώματα (συμπεριλαμβανομένου κάθε αστεριού και πλανήτη), όπως επίσης κάθε τι στη γη. Αν και η τριαδική φύση του Θεού δεν γίνεται σαφής στην αφήγηση της Γένεσης, ο Θεός όντως φανερώνει ένα «εμείς» εντός της Θεότητας (Γένεση 1, 26). Το Άγιο Πνεύμα είναι ενεργό στην Δημιουργία (Γένεση 1, 2) όπως κι ο Χριστός (Ιωάννης 1, 1-3, Κολοσσαείς 1, 15-17).

Στις έξι μέρες της Δημιουργίας, ο Θεός διαμόρφωσε το σύμπαν και τη γη (ημέρα 1η), τον ουρανό και την ατμόσφαιρα (ημέρα 2η), την ξηρά και την χλωρίδα (ημέρα 3η), τ' αστέρια και τα ουράνια σώματα, συμπεριλαμβανομένου του ήλιου και της σελήνης (ημέρα 4η), τα πουλιά και τα θαλάσσια πλάσματα (ημέρα 5η), και όλα τα ζώα και τον άνθρωπο (ημέρα 6η). Το ανθρώπινο γένος είναι ξεχωριστό πάνω από όλα τα άλλα πλάσματα επειδή φέρει την εικόνα του Θεού και έχει την υπευθυνότητα να εποπτεύει και να υποτάσσει τη γη. Ολόκληρη η Δημιουργία ολοκληρώθηκε σε έξι μέρες σε όλο το απέραντο φάσμα της και την θαυμαστή ομορφιά της. Οι έξι κυριολεκτικές, 24ωρες μέρες δεν έχουν χρονικά διαστήματα που χωρίζουν τις μέρες. Ο Θεός ανακοίνωσε ότι η δημιουργία Του ήταν πολύ καλή.

<>

Τα μωρά που πεθαίνουν πάνε στον Παράδεισο. Δεν περνάνε από κρίση γιατί δεν εχουν προσωπικές αμαρτίες. Τωρα δηλ. πριν την Β´ Παρουσία του Χριστού, στον Παράδεισο πάνε οι ψυχές τους μόνο.  Όταν θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού τότε θα αναστήθουν όλοι οι νεκροί και θα ενωθουν τα σώματα των νεκρών μαζί με τις ψυχές τους και θα γίνει η τελική κρίση.

Οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι τα σώματα που θα αναστηθούν και θα πάνε στον Παράδεισο ή στην κόλαση θα είναι 33 χρονών, δηλ. όσο ήταν ο Χρίστος, αυτή είναι η τελεια ηλικία.

Τα μώρα δηλαδή μέσα στον Παραδεισο θα είναι 33 χρονών.

<>

Μερικοί πρεσβεύουν ότι "δεν πιστεύουν στον Θεό εφόσον δεν έχουν στοιχεία, αλλά δεν αποκλείουν την ύπαρξή Του". Όμως αυτό δεν είναι αθεϊσμός, αλλά ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ. Και ονομάζεται "αθεϊσμός", λόγω αγνοίας αυτών που τον πρεσβεύουν.

<>

Κάποιοι άθεοι φέρνουν τό Θεό στην ύπαρξη μόνο και μόνο για να Τον κατηγορήσουν για τους πολέμους που γίνονται, και κάποιοι άλλοι άθεοι κατηγορούν γενικά τις θρησκείες για τους πολέμους που γίνονται. Ναι, υπάρχουν θρησκείες που είναι υπέρ των άδικων και κατακτητικών πολέμων. Όμως, ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός ο  οποίος είναι η μόνη 100% Αλήθεια τι ευθήνη έχει για τους πολέμους που γίνονται στην Αφρική, στην Ασία κλπ.; Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός διδάσκει ότι είναι αμαρτία οι κατακτητικοί και άδικοι πόλεμοι.

<>

Άθεοι υπάρχουν επειδή υπάρχει ο Θεός. Αν δεν υπήρχε ο Θεός δεν θα υπήρχαν άθεοι.

Η Δημιουργία (το Σύμπαν, η Γη, ο άνθρωπος, και όλη η κτίση) είναι απόδειξη ότι υπάρχει Δημιουργός. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες Χριστιανοί οι οποίοι με την επιστήμη αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν, ο άνθρωπος και όλη η κτίση δεν γίνεται να δημιουργήθηκαν τυχαία.

Όριο λογικής: Κύβοι με γράμματα να σχηματίζουν τη φράση "γράφτηκα τυχαία". Είναι λογικό;

<>

Δεν μιλούν όλες οι θρησκείες για τον ίδιο Θεό και αυτό το καταλαβαίνουμε εύκολα επειδή διδάσκουν αντίθετες διδασκαλίες. Ο Χριστός που είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός διδάσκει στην Καινή Διαθήκη ότι μετά τον θάνατο υπάρχει κρίση. Ενώ ο Βουδισμός διδάσκει ότι μετά τον θάνατο υπάρχει η μετενσάρκωση και όχι κρίση. Αυτές οι διδασκαλίες είναι αντίθετες. Πολλοί άνθρωποι αρνούνται τον Χριστιανισμό νομίζοντας ότι θα γλιτώσουν κρίση και την τελική κριση στη Β´ Παρουσία του Χριστού. Αλλά κάνουν λάθος. Εύχομαι να συνδεθούν όλοι οι άνθρωποι με τον Χριστό, με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Και να βρουν έναν καλό Ορθόδοξο ιερέα, Πνευματικό Πατέρα, να εξομολογούνται και να τους καθοδηγεί στην Ορθόδοξη Χριστιανική ζωή.

<>

Ο αθεϊσμός, διατυπώνει ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ, ότι "Δεν υπάρχει Θεός", αποκλείοντας οριστικά αυτό το ενδεχόμενο.

Η δογματική αυτή διατύπωση, φέρνει τον αθεϊστή στη δυσάρεστη θέση, να ανήκει σε ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!

Ο άνθρωπος αυτός, παραθεωρεί όλες τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που γνώρισαν προσωπικά τον Θεό, κλείνει τα μάτια στις ενδείξεις που τον περιτριγυρίζουν για τον Θεό, και η κακή προαίρεση της καρδιάς του, δεν του αφήνει το παραμικρό περιθώριο να δεχθεί την πραγματικότητα της ύπαρξης κάποιου Θεού.

Πρόκειται για μια θρησκεία απωλείας, που κλείνει στον άνθρωπο την πόρτα τής Χάρης τού Θεού, και τον αφήνει μόνο σε μια ζωή χωρίς αληθινό νόημα.

<>

Οι αθεϊστές, για να ξεφύγουν από διάφορες αντιφάσεις, λένε: "Εμείς δεν λέμε ότι πιστεύουμε σε κάτι. Λέμε ότι ΔΕΝ πιστεύουμε. Άρα είναι παράλογο να μας ονομάζει κάποιος θρησκεία". Όμως η ουσία του θέματος, δεν βρίσκεται στη διατύπωση. Βρίσκεται στο ότι ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΥΝ χωρίς αποδείξεις. Και μάλιστα πολύ περισσότερο, όταν οι ίδιοι επικαλούνται την έλλειψη αποδείξεων για να δεχθούν τον Θεό! Πώς βλέπουν την έλλειψη αποδείξεων για την ύπαρξη τού Θεού, αλλά δεν τη βλέπουν όταν πρόκειται για την ανυπαρξία Του; Πώς μετράνε με δύο μέτρα και δύο σταθμά;

<>

Όπου υπάρχει δημιουργία σε τάξη (σύμπαν, Γη, άνθρωπος κλπ.) υπάρχει και Δημιουργός.

Ερωτήσεις προς αθέους:
Πώς είναι το Σύμπαν τόσο τέλεια φτιαγμένο και δεν διαλύεται; Γιατί δεν συγκρούονται οι πλανήτες;
Πώς η απόσταση ηλίου και Γης είναι τόσο ακριβής όπου αν ήταν λίγο μακρύτερα ο ήλιος τότε η Γη θα πάγωνε και αν ήταν λίγο πιο κοντά ο ήλιος στη Γη, τότε η Γη θα καιγόταν;
Πώς τέτοια ακρίβεια;

Όριο λογικής: Κύβοι με γράμματα να σχηματίζουν τη φράση "γράφτηκα τυχαία". Είναι λογικό;

<>

Για την ύπαρξη του διαβόλου και των δαιμόνων μας μιλάει η Αγία Γραφή, η Βίβλος, και επειδή η Βίβλος προηγείται των επιστημονικών ανακαλύψεων την δεχόμαστε ως σωστή σε οτιδήποτε αναφέρει μέσα.

<>

«Ἄν δέν ὐπάρχη Θεός, ἡ ζωή εἶναι ἐξαιρετικά ἀνούσια. Γινόμαστε ὁ καθένας μιά μηχανή, πού δέν ἀποδίδει κάποιο ἔργο, ἕνα ἄχρηστο πάθος, ἕνα περίεργο ἀτύχημα, μιά ὁλοκληρωτικά μάταιη ὕπαρξι, χωρίς καθόλου οὐσία. Κάποιος ἐπιστήμονας περιέγραψε τόν ἄνθρωπο σάν “μιά ἄτυχη σύμπτωσι ἐπάνω σέ μιά ἀσήμαντη κηλίδα τῆς διαστρικῆς σκόνης”. Ἄν ὁ Θεός πέθανε, πέθανε καί ὁ ἄνθρωπος.

Ἡ ζωή γινεται ἔτσι μιά “ἀόρατη προσμονή κάποιας ἐξηγήσεως πού ποτέ δέν δίνεται” ὅπως ὁ Σαμουήλ Μπέκετ παρατηρεῖ στό Waiting for Godot.

Ἡ ζωή δέν ἔχει νόημα· εἶναι ἕνας ἀγῶνας μέσα στό σκοτάδι τοῦ ὁποίου τό ἀνούσιο τέλος εἶναι ἡ προσβολή τοῦ τάφου.

Συγγραφεῖς, φιλόσοφοι, ποιητές, διανοητές καί τραγουδιστές, μέσα στούς αἰῶνες πού πέρασαν ἔχουν μιλήσει γιά τήν ματαιότητα τῆς ζωῆς χωρίς Θεό.

Σαίξπηρ: “ Ἡ ζωή εἶναι ἔνα παραμῦθι εἰπωμένο ἀπό κάποιον ἠλίθιο, γεμᾶτο θόρυβο κάι λύσσα, πού δέν ὐποδηλώνει τίποτε”...

Λόνγκφέλλοου: “ Ἡ ζωή δέν εἶναι παρά ἕνα κούφιο ὄνειρο”.

Τάμας Μπράουν: “ Ἡ ζωή δέν εἶναι παρά ἡ σκιά τοῦ θανάτου”.

Ο. Χένρυ: “ Ἡ ζωή εἶναι γεμάτη ἀπό λυγμούς, γκρίνια καί χαμόγελα, μέ κυρίαρχη τήν γκρίνια”.

Σάμουελ Μπάτλερ: “ Ἡ ζωή εἶναι μιά μακρόχρονη, ἐξαιρετικά κουραστική διαδικασία”.

Ἔρνεστ Χεμινγουαίη: “Ἡ ζωή εἶναι ἕνα βρώμικο παιγνίδι, ἕνα ταξίδι ἀπό τό μηδέν στό μηδέν᾽».

<>

Ο Φίλιππος ο Ωραίος, βασιλιάς της Γαλλίας, ήταν ξακουστός για δύο πράγματα: γιατί ήταν άθεος, και γιατί έλεγε στους επισκέπτες του την τύχη τους, κοιτάζοντας το φλυτζάνι του καφέ.

(Δεν πίστευε στο Θεό, και πίστευε στο φλυτζάνι του καφέ...)

<>

Η επιστήμη οδηγεί στο Θεό: Ο εντομολόγος ανάγεται σε Δημιουργό Θεό όταν προβληματίζεται στο γεγονός ότι χωρίς τη μεταφορά της γύρης από τις μέλισσες και από λουλούδι σε λουλούδι δεν θα γινόταν η γονιμοποίηση των φυτών και άρα δεν θα υπήρχε ζωή. Όριο λογικής: Κύβοι με γράμματα να σχηματίζουν τη φράση "γράφτηκα τυχαία". Είναι λογικό;

<>

Η Αγία Γραφή δεν έχει καμία αντίφαση. Ολά αυτά περί αντιφάσεως της Αγίας Γραφής είναι συκοφαντίες και παρερμηνείες των νεοδωδεκαθεϊστών και των αθέων.

Αν θες να μάθεις την αλήθεια για το θέμα διάβασε αυτό το άρθρο:

http://www.oodegr.com/oode/grafi/kritiki/anakolou8ies_1.htm


Οι δήθεν ανακολουθίες των Ευαγγελίων και η αλήθεια της Εκκλησίας

<>

Ο Θεός εκτός από αγάπη είναι και δικαιοσύνη. Ο Θεός αποφάσισε ότι ο Ανανίας και η Σαπφείρα με αυτό το αδίκημα και αμάρτημα που έκαναν έπρεπε να πεθάνουν. Ο Θεός εκτός από αγάπη είναι και δικαιοσύνη.

Εδώ βλέπουμε την υποκρισία των σύγχρονων αθέων. Από την μία λένε γιατί ο Θεός της αγάπης δεν τιμωρεί τους κακούς ανθρώπους που κανουν πολέμους και πεινάνε τα παιδάκια. Και από την άλλη λένε γιατί ο Θεός της αγάπης τιμώρησε τον Ανανία και την Σαπφείρα επειδή αμάρτησαν λέγοντας ψέμματα για την ελεημοσύνη που ήταν να δώσουν στους φτωχους.

Δείτε το παρακάτω άρθρο για πιο λόγο πέθανε ο Ανανίας και η Σαπφείρα:

http://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/ananias1.htm


Ανανίας και Σαπφείρα

<>

Τα "απόκρυφα ευαγγέλια" κανονικά ονομάζονται "ψευδεπίγραφα ευαγγέλια" και είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς δηλαδή ψεύτικες ιστορίες γι᾽ αυτό και η Εκκλησία δεν τα συμπεριέλαβε στην Καινή Διαθήκη.

Η ιστορία με τα πουλιά απο λασπη όπου και καλά έφτιαξε ο Χριστος οταν ηταν παιδι και χτυπησε παλαμακια και ζωντανεψαν, αναφέρεται στα απόκρυφα ευαγγέλια και αποδεικνύει ότι είναι παραμυθάκια της Χαλιμάς. Γιατί η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ που έκανε ο Χριστός ήταν στο Γάμο της Κανά που έκανε το νερό κρασί.

Τα απόκρυφα ευαγγέλια τα έγραψαν διάφοροι απατεώνες της εποχής εκείνης και τα υπόγραψαν με τα ονόματα των Αποστόλων.

Δείτε περισσότερα για τα απόκρυφα ευαγγέλια (ψευδεπίγραφα ευαγγέλια) στα παρακάτω άρθρα:

https://www.oodegr.com/oode/grafi/apokryfa/apokr_apodoxh_1.htm


Τα απόκρυφα και ψευδεπίγραφα κείμενα - Γιατί η Εκκλησία δεν τα αποδέχθηκε;

https://www.oodegr.com/oode/grafi/apokryfa/planes_apokryfwn.htm


Οι πλάνες των απόκρυφων κειμένων και η αλήθεια της Εκκλησίας

http://oodegr.com/oode//grafi/apokryfa/apokr_evaggelia1.htm


Τα απόκρυφα ευαγγέλια

http://www.oodegr.com/oode/grafi/apokryfa/thomas_1.htm


Τέσσερα γνωστικά και απόκρυφα κείμενα για τον απόστολο Θωμά - Το ασυμβίβαστο της διδασκαλίας μεταξύ Χριστιανισμού και Γνωστικισμού

<>

Πηγή: http://greekorthodoxweb19.blogspot.com

Αθεϊσμός - Greek Orthodox Web 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου