Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Αθεϊσμός... Όριο λογικής: Κύβοι με γράμματα να σχηματίζουν τη φράση "γράφτηκα τυχαία". Είναι λογικό;, κλπ. απαντήσεις προς αθέους

Αθεϊσμός... Όριο λογικής: Κύβοι με γράμματα να σχηματίζουν τη φράση "γράφτηκα τυχαία". Είναι λογικό;, κλπ. απαντήσεις προς αθέους.

Οι άθεοι και οι νεοειδωλολάτρες δωδεκαθεϊστές συκοφαντούν διαρκώς την Αγία Γραφή και τον Χριστό με σκόπο να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό. Αλλά όπως λέει ο Χριστός στην Καινή Διαθήκη: "Είναι σκληρό να κλωτσάς επάνω σε καρφιά με γυμνό πόδι" (Πράξεις 26, 14).

Παλιοί Πολυθεϊστές εμφανίζονται πλέον ως "Αθεϊστές", για να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά τού Χριστού

<>

Όσοι αναζητείτε ειλικρινά την αλήθεια αξίζει να δείτε την ταινία THE CASE FOR CHRIST (2017) (Υπόθεση Ιησούς) η οποία είναι η αληθινή ιστορία, βιογραφία, του Strobel Lee ενός κορυφαίου Αμερικανού αθέου δημοσιογράφου που μάζεψε λογικά, επιστημονικά, ιατρικά, ιστορικά κλπ. στοιχεία για να αποδείξει την μη ιστορικότητα του προσώπου του Χριστού. Το αποτέλεσμα ήταν να βαπτιστεί Χριστιανός. Ο Lee Strobel ζει ακόμη στις ΗΠΑ, είναι γεννημένος το 1952. Για να δείτε την ταινία πατήστε στο παρακάτω link:

https://drive.google.com/file/d/1POgQN5ggT5Zu5MJqgf8HJEvb9dvcwCga/view?usp=sharing
THE CASE FOR CHRIST (2017) - Υπόθεση Ιησούς (Ταινία με ελληνικούς υπότιτλους)

<>

Τα περί ομοιότητας της ζωής του Χριστού με ψεύτικους ειδωλολατρικούς θεούς είναι ψέμματα. Τα διαδίδουν οι νεοπαγανιστές και οι άθεοι με σκοπό να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό, όπως έκαναν με το αθεϊστικό ντοκιμαντέρ ZEITGEIST:

ZEITGEIST: Το ντοκιμαντέρ - απάτη

Γ΄: Αναίρεση τών ισχυρισμών
Μέρος 1ο τής Αναίρεσης:

Ιησούς Χριστός και Αρχαίοι "θεοί"

Οι ζωές των ψεύτικων θεών στις διάφορες μυθολογίες δεν έχουν κοινά στοιχεία με τη ζωή του Χριστού του αληθινού Θεού. Αν διαβάσεις της μυθολογίες των ψεύτικων θεών θα δεις ότι τίποτα από αυτά που λές δεν ισχύει. Όλα αυτά που γράφεις είναι ψέμματα των αθέων και των νεοπαγανιστών με σκοπό να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό.

Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες ομοιότητες είναι κατασκευάσματα του διαβόλου ο οποίος ως ο βασικός ιδρυτής όλων των ψεύτικων θρησκειών πήρε τις αληθινές αυτές Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης και τις περιέβαλε στα "ιερά βιβλία" των διάφορων ψεύτικων θρησκειών για τους ψεύτικους θεούς τους, ώστε να συκοφαντήσει αργότερα τον Χριστιανισμό ότι πήρε τις διδασκαλίες των άλλων θρησκειών και για να μοιάζουν οι ψεύτικες θρησκείες με την αληθινή.

Ένα κάλπικο νόμισμα πάντα έχει πάνω του χαρακτηριστικά του αληθινού νομίσματος. Αλλιώς όλοι θα καταλάβαιναν εύκολα ότι είναι ψεύτικο.

<>

Ά-θεος είναι κι αυτός που ζει χωρίς Θεό. Δηλαδή μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι υπάρχει Θεός, αλλά να μην τον θέλει στη ζωή του. Κι αυτός είναι ά-θεος. Ζει χωρίς το Θεό στη ζωή του. "Άλφα στερητικό" και "Θεός". Στερεί το Θεό από την ζωή του...

<>

Μια μικρή τραγωδία να τύχει στους αθέους και τους φταίει ο Θεός. Αν όμως αναπάντεχα τους βγει κάτι σε καλό, αυτό το αποδίδουν στην τύχη.

<>

Η ανθρώπινη ψυχή είναι το κέντρο της προσωπικότητας του ανθρώπου. Στην ουσία, δεν έχουμε μία ψυχή, αλλά είμαστε μία ψυχή και έχουμε ένα σώμα. Το οποίο στη Δευτέρα Παρουσία θα αναστηθεί και θα ξαναενωθει άφθαρτο με την ψυχή μας.

<>

Ο Λόγος του Θεού, δηλαδή η Αγία Γραφή, είναι διαχρονική. Είναι για όλους τους αιώνες όσο υπάρχει η Γη. Ο Θεός με το Ρωμαίους 13, 3-4 επιτρέπει την θανατική ποινή των εγκληματιών μετά από δίκαιη δίκη αλλά δεν την υποχρεώνει. Η κάθε τοπική κυβέρνηση έχει το ελεύθερο από το Θεό να κάνει ή να μην κάνει χρήση της θανατικής ποινής μετά από δίκαιη δίκη.

<>

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η μόνη Αλήθεια και αυτό αποδεικνύεται και θεολογικά και ηθικά και επιστημονικά.

<>

Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας και ο Άγιος Θεοδόσιος ο Μέγας αγίασαν όχι για τα εγκλήματα που έκαναν ως αυτοκράτορες αλλά για την μετάνοια που είχαν.

<>

Ο Θεός πέθανε... και Αναστήθηκε!

<>

O Steven Hawking ήταν μπερδεμένος. Ένώ υποτίθεται ότι ήταν "άθεος" σε κάποιες στιγμές ειλικρίνειας μιλούσε υπέρ του Θεού. 

<>


"Ο Θεός είναι νεκρός" 
—Νίτσε, 1883

"Ο Νίτσε είναι νεκρός" 
—Θεός, 1900

<>

Ο άνθρωπος έγινε "επιστημονικός" γιατί περίμενε να υπάρχει νόμος στη φύση, και περίμενε να υπάρχει νόμος στη φύση γιατί πίστευε στον Νομοθέτη.

<>

Η προσωπικότητα δεν βασίζεται στο ότι έχει σώμα. Η ψυχή είναι αυτό που απαιτείται.

<>


Η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι Θεονοσταλγική, Χριστονοσταλγική, δηλαδή η ψυχή μας νοσταλγεί τον Δημιουργό της Θεό. Έτσι και η ψυχή σου. Και η ψυχή σου είσαι εσύ. Αυτό το "εγώ είμαι" που λέμε είναι η ψυχή μας. Δηλαδή είμαστε ψυχή. Δεν έχουμε ψυχή. Έχουμε σώμα.

<>

Η Αγία Γραφή δεν περιέχει καμία απολύτως αντίφαση. Οι νεοπαγανιστές και οι άθεοι λένε συκοφαντικές διδασκαλίες κατά της Βίβλου με σκοπό να χτυπήσουν το Χριστιανισμό.

Τα επιστημονικά ντοκιμαντέρ για την φύση, τον άνθρωπο, το σύμπαν δείχνουν μία τέλεια και με ακρίβεια ρυθμισμένη Δημιουργία η οποία δεν μπορεί με τίποτα να έγινε τυχαία. Όριο λογικής: Κύβοι με γράμματα να σχηματίζουν τη φράση "γράφτηκα τυχαία". Είναι λογικό;

<>

Οι άθεοι λένε μην πιστεύεις ότι επεμβαίνει στη ζωή σου. Ο προπονητής δεν επεμβαίνει στη ζωή του αθλητή;

<>

Αν η γεωμετρία απαιτούσε ηθική κανείς δεν θα ήταν μαθηματικός, έλεγε ο πολύς Λάιμπνιτς.


<>

H Βίβλος είναι το βιβλίο που έχει πουληθεί και μεταφραστεί περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο στην ιστορία του ανθρώπου. Παρόλα αυτά, εάν και κάποιος θα περίμενε ότι έπειτα από ένα τέτοιο ενδιαφέρον δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που θα είχαν ερωτήσεις σχετικά με τέτοια θέματα όπως: ποιος είναι ο συγγραφέας της Βίβλου, πως η Βίβλος γράφτηκε, ποια είναι η χρησιμότητα της και ποια η σωστή ερμηνεία της, αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές για ερωτήσεις σχετικά με την Βίβλο, οι άνθρωποι προσπαθούν να μάθουν την απάντηση από οπουδήποτε αλλού εκτός από την ίδια την Βίβλο. Το προφανές αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από σύγχυση από την οποία δεν μπορεί κανείς να απαλλαχτεί παρά μόνο εάν κάνει ότι κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε για κάθε άλλο βιβλίο, δηλαδή να ερευνήσει και να εμπιστευτεί την πληροφορία που το βιβλίο το ίδιο δίνει για τον εαυτό του.

<>

Ποιος είναι ο συγγραφέας της Βίβλου;

Για να βρούμε την απάντηση σ’ αυτήν την πολύ σημαντική ερώτηση θα πάμε στο Β´ Τιμόθεο 3, 16. Εκεί λέει:

Β´ Τιμόθεο 3, 16:
"Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος".

Η φράση "η γραφή" είναι ένα άλλο όνομα του βιβλίου που εμείς σήμερα αποκαλούμε Βίβλο. Στην πραγματικότητα είναι το όνομα το οποίο το βιβλίο το ίδιο δίνει στον εαυτό του. Το όνομα "Βίβλος", σαν ένα άλλο όνομα της Αγίας Γραφής, υιοθετήθηκε αργότερα. Όσο είναι καθαρό ότι "η Γραφή" και "η Βίβλος" είναι συνώνυμα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους εναλλακτικά.

Γυρνώντας στον παραπάνω στίχο, βλέπουμε ότι αυτό που μας λέει είναι ότι όλη η Βίβλος είναι θεόπνευστος. Η λέξη "θεόπνευστος", που είναι η λέξη που και το αρχαίο κείμενο χρησιμοποιεί, είναι σύνθετη από τις λέξεις "θεός" και "πνευστός". Σχετικά με την σημασία της λέξης "πνευστός" αυτή έρχεται από το ρήμα "πνέω", ένα παράγωγο του οποίου είναι και η λέξη "πνοή" που σημαίνει ανάσα. "Πνευστό" επομένως είναι αυτό το οποίο παράγετε από την αναπνοή. Αυτήν η έννοια έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα στον χαρακτηρισμό μιας κατηγορίας μουσικών οργάνων ως "πνευστά" επειδή βασίζονται στην αναπνοή του οργανοπαίχτη για να λειτουργήσουν. Θεόπνευστος επομένως σημαίνει "πνευστός από τον Θεό", το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι βγήκε από την "αναπνοή" του Θεού, δηλαδή είναι δικό Του προϊόν, δικιά Του έμπνευση. 

Επομένως: Συγγραφέας, δημιουργός, της Βίβλου είναι ο Θεός ο οποίος την ενέπνευσε.

<>


Αθεϊσμός - Greek Orthodox Web 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου