Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος (Κλεπινίν), πρεσβύτερος. Ημέρα Μνήμης: 20 Ιουλίου.

Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος (Κλεπινίν), πρεσβύτερος. Ημέρα Μνήμης: 20 Ιουλίου.


Ό Άγιος Δημήτριος Κλεπινίν πέθανε στο στρατόπεδο της Ντορά, γιατί προσπάθησε να σώσει τη ζωή δεκάδων Εβραίων, από τους Ναζί, θέτοντας σε εφαρμογή ένα σύστημα πλαστών πιστοποιητικών βάπτισης.

Ο Άγιος Δημήτριος υπέγραψε πολλά πλαστά πιστοποιητικά βάπτισης με σκοπό να σώσει ανθρώπους από τους Ναζί, ενώ βάπτισε και πολλούς που επίσης προσπάθησαν να μεταστραφούν. Αλλά ποτέ δεν βάφτισε κάποιον που δεν το ήθελε. Είπε στη Μητέρα Μαρία γιατί υπέγραψε τα πλαστά πιστοποιητικά λέγοντας: "Νομίζω ότι ο καλός Χριστός θα μου έδινε αυτό το χαρτί αν ήμουν στη θέση τους. Οπότε πρέπει να το κάνω. ”

Τελικά, ένας Γερμανός αξιωματικός με το όνομα Hoffman (Χόφμαν) συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων για το πώς οι Εβραίοι είχαν βοηθηθεί από τη Μητέρα Μαρία και τον Πάτερ Δημήτρη. Ήταν έτοιμος να ανακρίνει τον ιερέα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και έμεινε έκπληκτος όταν ο πάτερ Ντιμίτρι του είπε ειλικρινά όλα όσα είχε κάνει.

Ο Hoffman είπε, "Και αν σας ελευθερώσουμε, θα υποσχεθείτε ποτέ ξανά να μην βοηθήσετε Εβραίους; ”

Ο Δημήτρης απάντησε, "Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Είμαι Χριστιανός και πρέπει να ενεργώ όπως πρέπει. ”

Ο Hoffman τον κοίταξε με δυσπιστία για μια στιγμή, και στη συνέχεια χτύπησε τον Άγιο στο πρόσωπό του. "Εβραίος εραστής! ” φώναξε. "Πώς τολμάτε να μιλάτε για αυτά τα γουρούνια ως χριστιανικό καθήκον! ”

Ο Άγιος Δημήτριος ανέκτησε την ισορροπία του. Παραμένοντας ήρεμος, σήκωσε τον Σταυρό από το ράσο του και αντιμετώπισε τον Hoffman με αυτό.

"Γνωρίζετε αυτόν τον Εβραίο; ” είπε ήσυχα.

Το χτύπημα που δέχτηκε τον έριξε στο πάτωμα.

Λίγο αργότερα, ο Πάτερ Ντιμίτρι μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου πέθανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου